EMWA en Gaertner: ‘Het ergonomisch kenniscentrum van Nijmegen en omgeving’

EMWA is gespecialiseerd in ergonomische projectinrichting en werkplekadvies. Het bedrijf bestaat 3,5 jaar, maar directeur Erik Schiltmans kan al bogen op 25 jaar (werk)ervaring op het gebied van ergonomische meubels bij diverse gerenommeerde bedrijven. Enige tijd geleden besloot hij om samen te werken met Gaertner, dat al 30 jaar in de regio actief is met ergonomische meubels. Samenwerken, elkaar aanvullen en nieuwe uitdagingen aangaan, was de insteek. De samenwerking beviel uitstekend en EMWA heeft inmiddels de activiteiten van Wim Gaertner overgenomen. Zowel het bedrijfsleven als particulieren kunnen nu terecht bij een full service aanbieder op ergonomisch gebied.

EMWA zich richt op complete projectinrichting, terwijl Gaertner zich met ergonomische zit- en stameubels meer op particulieren richt. Mensen worden vaak doorverwezen naar Gaertner of komen in gezelschap van hun (ergo)therapeut. Juist voor senioren die moeilijk uit hun stoel kunnen komen heeft Gaertner oplossingen. Zitten belast het menselijk lichaam meer dan liggen en staan. Toch besteden we eigenlijk maar weinig aandacht aan onze zithouding. Vreemd, vooral als je weet dat een persoon die de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt, maar liefst de helft van zijn of haar leven heeft gezeten. Wie aandacht besteedt aan goed zitten, zal meer genieten van zitten en zal minder klachten ervaren. En je rug vaart er wel bij. Deskundig advies is al 30 jaar het handelsmerk van Gaertner.

“Het belang van ergonomie wordt vaak onderschat”, opent Erik Schiltmans. “Er is veel onwetendheid op dit gebied. Alleen de mensen die het direct aangaat zien de voordelen, de anderen vinden het vaak ‘veel gedoe’. Het is een feit dat 95% van de mensen met standaard meubilair uit de voeten kan, 5% heeft aangepast ergonomisch meubilair nodig vanwege fysieke klachten of beperkingen. Dat is een groep waar we ons dus vooral curatief op richten. De grootste uitdaging zit echter bij de groep die nu ogenschijnlijk nog nergens last van heeft, maar waar problemen en mogelijke uitval op de loer liggen. Preventief is hier met een ergonomisch verantwoorde werkplek veel voordeel te behalen. Zitten wordt weleens het nieuwe roken genoemd. Zitten is echter op zich zelf niet slecht, alleen inactief zitten wel. Afwisselend staan en zittend werken, ook wel ‘stitten’ genoemd, is veel beter en daarvoor hebben we alle hulpmiddelen in huis.

Een werkgever die zorgt voor ergonomische werkplekken, loopt minder risico op verzuim en uitval van zijn medewerkers. Investeren in ergonomische projectinrichting is geen luxe, maar zeer verantwoord.” De klantendoelgroep van EMWA is het MKB. Hij vervolgt: “Ergonomie, licht, lucht en akoestiek zijn de pijlers van onze dienstverlening. Als die in balans zijn, creëer je een gezonde werkomgeving.”

“In deze regio zijn wij als ergonomisch kenniscentrum uniek. Onze dienstverlening is altijd maatwerk en onze jarenlange ervaring en kennis een absolute meerwaarde. Ergonomie is altijd de rode draad. We zijn merkonafhankelijk en bieden een brede range aan producten van gerenommeerde merken. Klanten zijn welkom voor een oriëntatiegesprek over onze aanpak, werkwijze en producten”, nodigt hij uit.

Meer weten?
Showroom/Ergonomiecenter
Heyendaalseweg 165
6525 SE  Nijmegen
024 – 356 83 90 | 06 – 55 07 08 46

www.gaertner.nl | info@gaertner.nl
www.emwa.nl | info@emwa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *