Individuele werkplekcheck

Vanuit onze jarenlange ervaring verrichten wij op verzoek een gerichte, individuele werkplekcheck.

Bij een werkplekcheck, wordt gekeken naar de zithouding, grijpen en knijpen en de spierspanning in de onderarm en het nek-schouder gebied. Bij de werkplekcheck hoort een observatie waarbij de werkplek en de werkwijze in kaart wordt gebracht. De werknemer wordt op de eigen werkplek geobserveerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de werksituatie.

De zithouding en werkplekinstellingen worden op een zo optimaal mogelijke manier ingesteld. Daarbij worden tips gegeven over werktechnieken. Tevens wordt aan de hand van een gestructureerde vragenlijst bewustwording gecreëerd over de werkdruk, werktaken en werkorganisatie van de medewerker.

Alle informatie wordt in een Ergonomiepaspoort genoteerd. Hierin is de vragenlijst opgenomen, staan de individuele werkplekinstellingen en eventuele klachten, tips en aanbevelingen. Het ergonomiepaspoort wordt binnen 3 werkdagen verstuurd naar de leidinggevende. Een kopie wordt verstuurd naar de werknemer. Indien gewenst sturen we een kopie naar de arbodienstverlener.

Er wordt een rapportage per medewerker gemaakt.

Kosten per werkplek: € 35,00 (minimale afname is 5 werkplekken)