Ergonomie

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie zit vervat in ons dagelijks leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Het is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt. Bij het ontwerpen van productergonomie en interieurs speelt vooral comfort en het doeltreffend functioneren een rol.

Afbeeldingsresultaat voor ergonomie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ervaart u werkgerelateerde klachten, waarvoor u op zoekt bent naar de juiste oplossing? Naast het curatieve advies bij klachten informeren we organisaties ook over preventieve maatregelen die u kunt nemen om de organisatie gezonder en efficiënter te maken.

Door middel van een individuele werkplekcheck krijg je direct inzicht op je lichamelijke belasting en werkhouding rond/op de werkplek. Naast de individuele werkplekcheck geven wij ook groepsvoorlichting  over de gezonde computerwerkplek. Deze voorlichting kan zowel in-compagny verzorgd worden of in ons ergonomisch kenniscentrum in Nijmegen. Bewustwording is hierbij een belangrijk aspect.

De kunst is om het onbewuste om te zetten in het bewust bekwaam gezond werken, hierdoor zal de organisatie/medewerker gezonder en dus duurzamer inzetbaar zijn.

akoestiek    ergonomische hulpmiddelen   maatwerk  zitoplossing

Vraag vrijblijvend advies: contact